Basislicenties binnen CPMLive: 

Dashboard: Het overzichtelijk visualiseren van data op een Dashboard. Hierdoor krijgen gebruikers de juiste informatie op het juiste tijdstip en kunnen er betere beslissingen worden genomen. Altijd tijdig, juist en compleet. Beschikbaar op alle mogelijke devices.

KPI: KPI beheer; het zelf invoeren, beheren en berekenen van uw KPI’s. Altijd de juiste cijfers rapporteren. Gepubliceerde cijfers kunnen alleen door middel van procuratie aangepast worden.

Consolidate: Verrekenen, elimineren en consolideren van de winst & verlies en balansrekeningen. U kunt zowel handmatig input verwerken als geautomatiseerd consolideren.

Rolling forecast: Vanuit een bestaande situatie scenario-analyses voorspellen en het inzichtelijk maken van lange termijn gevolgen. Driver-based en statistische forecast mogelijkheden voor de begroting en rolling forecast.

 

Gebruikerrollen binnen CPMLive:

Elke rol die wordt uitgegeven is een named user license. Dit is een exclusieve licentie van rechten die zijn toegewezen aan één individuele CPMLive gebruiker.

 

Viewer heeft leesrechten. De viewer kan inhoud bekijken en verkennen. Dit is de meest voorkomende rol.

Planner heeft alle rechten van de viewer, plus schrijfrechten. Dit houdt in dat de planner gegevens kan invoeren of aanpassen in de dashboards.

Controller heeft alle rechten van de planner, plus masterdata managementDit houdt in dat de controller gegevens kan importeren en exporteren en ook de grootboek- en kostenplaatsstructuur kan bijhouden. Vaak is de controller eigenaar van het forecast proces.

Security admin mag gebruikers toevoegen en rechten toekennen aan gebruikers. De rol van een Security admin moet worden gecombineerd met een andere rol (er wordt meestal gekozen voor de controller).

Dashboard modeler heeft alle rechten van de controller en kan , op basis van de ontwikkelde modellen, dashboards inrichten, query’s ontsluiten en daarop visuele elementen ontwikkelen. Simpel gezegd kan de dashboard modeler de dashboards aanpassen, widgets bewerken en variaties op widgets maken. Deze rol is aan te raden wanneer in uw organisatie een functioneel beheerder aanwezig is. 

Planning modeler heeft alle rechten van de dashboard modeler en kan daarbij het datamodel maken en aanpassen. Deze rol is aan te raden wanneer in uw organisatie een business intelligence specialist aanwezig is.

Administrator heeft alle rechten/rollen en beheert CPMLive. De administrator kan zowel gebruikersbeveiliging als workflow beheren. Bovendien kan hij systeeminstellingen wijzigen. Deze rol is aan te raden wanneer in uw organisatie voldoende kennis aanwezig is om applicatiebeheer uit te voeren.

 

Elke rol die wordt uitgegeven is een named user license, dit is een exclusieve licentie van rechten die zijn toegewezen aan één enkele benoemde CPMLive gebruiker.

Via ons ticketsysteem kunt u ons altijd inschakelen om problemen op te lossen, wijzigingen door te voeren of vragen te beantwoorden. Daardoor is het geen probleem voor uw organisatie wanneer er geen dashboard modeler, planning modeler of administator aanwezig is. Wel raden we aan om de andere rollen binnen de organisatie te gebruiken. 

 

 

CPMLive