Consultant

De fysieke uitdaging vind ik in sporten. De mentale uitdaging vind ik in het oplossen van vraagstukken. Zoals het vertalen van complexe business logica naar de data om stuurinformatie te genereren. Want een enorme bak met data zegt op het oog niet veel. Als je er daarentegen business logica op toepast en het in een juist formaat giet kan je met één druk op de knop een volledig nieuw inzicht creëren. Dit, in combinatie met het automatiseren van standaard werk, motiveert mij. Want als we tegenwoordig ergens een tekort aan hebben is het tijd. Waarom zouden we het dan verspillen met repeterend werk zoals een maandelijkse rapportage?

Binnen CPMFactory ben ik werkzaam als consultant. Mijn persoonlijke visie op deze rol is dat je de klant van het begin tot het eind moet kunnen adviseren, begeleiden en ondersteunen. Daarom vind ik ook dat mijn werkzaamheden niet beperkt moeten worden tot één onderdeel van een BI project. CPMFactory deelt deze visie.

Door mijn ruime ervaring op het gebied van datawarehousing, besteed ik hier een groot deel van mijn tijd aan. Daarnaast hou ik me bezig met het ontwikkelen van kubussen, dashboards/rapportages en forecasting in onze eigen tool.

Het principe business intelligence ontdekte ik tijdens mijn afstudeerperiode. Ik mocht van A tot Z een volledige BI tool gaan ontwikkelen. Mijn interesse in BI was vanaf dit punt aangewakkerd. Na mijn afstuderen ben ik meerdere jaren actief geweest als BI consultant, hierdoor kreeg ik de kans om bij verschillende grotere bedrijven ‘in de keuken’ te kijken.
Sinds eind 2018 ben ik werkzaam bij CPMFactory. Het is een kleinere organisatie dan ik gewend ben, maar tot nu toe bevalt dat juist prima. Doordat we een kleine partij zijn kunnen we onderling snel schakelen, is de sfeer zeer informeel en krijg je de ruimte en vrijheid om kansen of ideeën zelf uit te werken.

 

‘De eerste keer een taak uitvoeren creëert inzicht, de tweede keer is het vervelend, de derde keer automatiseer je het.
Herhaling is automatisering.’

 

Ruben van de Donk

Specialisme:

  • Business intelligence
  • Datawarehousing
  • CPMLive
  • Microsoft stack (SSMS/SSIS/SSAS/Power BI)

CPMLive