Consultant

Ik heb altijd een passie gehad voor verhalen (boeken, films, foto’s, rijmpjes – alles met een begin, midden en eind), en dan vooral in de Engelse taal. Dit heb ik met mijn studie Engelse Taal en Cultuur kunnen voortzetten. Mijn focus was Literatuur en Adaptation Studies. Adaptations zijn verhalen die van het ene medium worden vertaald naar een ander medium. Denk aan een verfilmd boek. In plaats van zeggen ‘Het boek was beter’, is het belangrijk te kijken naar hoe het medium het verhaal verandert, hoe de samenleving is veranderd in de tussentijd en hoe de thema’s zijn overgebracht.

Het is nooit zo zwart/wit. Er zijn altijd keuzes gemaakt met een reden. Deze reden is informatie. Je zou het misschien bijna forecasting kunnen noemen. Een getrouwe verfilming van een boek geschreven voor een publiek van de jaren ’50, zou nu alleen kritiek opleveren. Je moet rekening houden met je doelgroep, de eigenschappen van het medium dat je gebruikt en de boodschap, of het doel, van de informatie die je over wil brengen. Dit geldt niet alleen voor fictieve verhalen, maar ook voor de adaptatie van informatie van Excel naar een dashboard. Data komt overal in terug, geen enkele branche kan meer zonder.

Uiteindelijk, na een tijdje freelance als Engelstalig redacteur te hebben gewerkt, miste ik visueel werk en collega’s en ontdekte ik mijn interesse in de IT. Ik kan goed analytisch denken en hou van problem-solving. Ik ben iemand die graag informatieve tekst (of data) grafisch weergeeft.

Binnen CPMFactory wil ik graag mijn kennis van data en programmeren verbreden, waarmee ik de klanten beter kan helpen. Mijn doel is om een goede consultant te worden: te begrijpen wat onze klanten willen en verwachten, wat ze nodig hebben en hoe wij dat het beste voor ze kunnen verzorgen. Wat ik zo ontzettend leuk vind aan mijn baan, is dat we bedrijven helpen vooruit te kijken. Niet alleen het boekhouden automatiseren, maar ook de cijfers inzichtelijk maken in één oogopslag. En niet te vergeten: mijn collega’s. Een gezellig team waar hard gewerkt wordt, dat maakt dit voor mij een droombaan.

‘Fairy tales are more than true. Not because they tell us that Dragons exist, but because they tell us that Dragons can be beaten.’

Neil Gaiman

 

CPMLive