Power BI is een business intelligence (BI) tool, waar u gemakkelijk data analyses mee kunt maken. Wat Power BI zo krachtig maakt, is de mogelijkheid om met veel verschillende soorten databronnen te verbinden. Ook is het delen van de data en rapporten die u heeft gemaakt eenvoudig. Maak bijvoorbeeld gepersonaliseerde dashboards, zodat uw collega’s over de informatie beschikken die u wilt laten zien. Geef collega’s toegang tot datasets die u al heeft gemaakt, zodat zij hier hun eigen rapporten op kunnen bouwen. Of stuur klanten een interactieve rapportage die zij online kunnen bekijken. Met een beetje oefenen wordt het zo voor iedereen mogelijk om data te analyseren en te delen. 

 

Overzichtelijk dashboards en rapporten

Met Microsoft Power BI maakt u in een handomdraai overzichtelijke dashboards en rapporten en krijgt u direct toegang tot alle belangrijke gegevens op elk device. Van data tot inzichten naar actie.  

We zien Power BI als een onderdeel van een business intelligence strategie en specifiek geschikt voor geavanceerde gebruikers. Op basis van het datawarehouse kan men zelf snel aan de slag met betrouwbare data en een model dat uitstekend werkt met Power BI. 

 

 

 

 

Power BI & CPMLive

CPMFactory heeft de voordelen van Power BI gecombineerd in  CPMLive. Door embedding van deze functionaliteit is het mogelijk om aan CPMLive gebruikers snel nieuwe inzichten te geven, binnen de CPMLive dashboard structuur.
Power BI is natuurlijk ook afzonderlijk te gebruiken.

 

Wat heeft u nodig?

Om gebruik te maken van Power BI is een datawarehouse nodig waarin al uw gegevens worden verzameld. Wij kunnen u helpen een datawarehouse op te zetten.
Om aan de slag te gaan met Power BI is inhoudelijke kennis een pré; een controller die creatief is met Excel zal Power BI gemakkelijk kunnen oppakken.
Wanneer u aan iets nieuws begint is het prettig om door een expert getraint te worden. Onze Power BI consultants geven u of uw team graag een passende training alvorens u met Power BI van start gaat.