Niet meer werken met traditionele begrotingen, maar vooruitkijken en direct bijsturen. De kinderopvang kan leren van sectoren die voorlopen op het gebied van bedrijfsvoering. Het alternatief voor het jaarlijkse begrotingsprincipe is forecasten. Bespaart tijd, geld en energie. Deze workshop neemt u mee in de transitie van begroten naar forecasten.

 

 

wanneer: dinsdag 3 maart 2020

hoe laat: 13.00u – 16.30u

waar: Down Under in Nieuwegein

wat: leer alles over de transitie van begroten naar forecasten in de kinderopvang

voor wie: controllers en financieel managers werkzaam in de kinderopvang

deelname: gratis

 

Het maximum aantal deelnemers voor deze workshop is bereikt. Wij organiseren een tweede editie op dinsdag 23 juni 2020. U vindt hier meer informatie. 

 

We willen naar een situatie waarin we snel kunnen aanpassen, omdat we in een continue veranderende wereld leven. Om deze begrotingscyclus te versnellen moeten we naar een hoge frequentie van forecasten. Dit kan door te automatiseren. Bij dit automatiseren zijn een aantal onderdelen belangrijk: de data, de kennis en het proces.

Tijdens deze workshop nemen we uw organisatie onder de loep. We duiken in de verschillende ontwikkelfasen van het onderstaande model en we behandelen een statistisch forecast model voor de kinderopvang. Met behulp van theorie en praktische voorbeelden geven we inzicht in uw volgende stap in bedrijfsvoering. We stippelen samen een stappenplan uit waarin duidelijk wordt hoe u kunt gaan forecasten.

Onze beste consultants delen hun kennis en gaan met u in gesprek.

 

Programma

12.30 Inloop & ontvangst
13.00 Theorie van begroten naar forecasten
13.30 Interactie – waar staat uw organistie?
14.00 Personeelskosten forecasten
14.30 Pauze
14.45 Interactie – hoe begroot u nu? Hoe wilt u begroten?
15.30 Geautomatiseerd forecasten
15.45 Forecasten in de toekomst
16.15 Afsluiting met hapje en drankje

 

 

 

Wij zijn overgegaan van handmatig begroten naar geautomatiseerd forecasten. Hiermee kunnen we realistisch en onderbouwd vooruitkijken en eerder bijsturen. Bovendien heb ik nu weer tijd voor andere werkzaamheden.

 

Lennard Volkers, financieel controller bij Kinderopvang Walcheren

 

 

CPMLive