Leer nu alles over de transitie van begroten naar forecasten in de kinderopvang

Niet meer werken met traditionele begrotingen, maar vooruitkijken en direct bijsturen. De kinderopvang kan leren van sectoren die voorlopen op het gebied van bedrijfsvoering. Het alternatief voor het jaarlijkse begrotingsprincipe is rolling forecasten. Bespaart tijd, geld en energie. Deze workshop neemt u mee in de transitie van begroten naar rolling forecast.

 

 

wanneer: dinsdag 23 juni 2020

hoe laat: exacte tijden volgen binnenkort

waar: locatie volgt binnenkort

wat: leer alles over de transitie van begroten naar rolling forecast in de kinderopvang

voor wie: controllers en financieel managers werkzaam in de kinderopvang

deelname: gratis

 

We willen naar een situatie waarin we snel kunnen aanpassen, omdat we in een continue veranderende wereld leven. Om de begrotingscyclus te versnellen moeten we naar een hoge frequentie van rolling forecast. Dit kan door te automatiseren. Bij dit automatiseren zijn een aantal onderdelen belangrijk: de data, de kennis en het proces.

Tijdens deze workshop nemen we uw organisatie onder de loep. We duiken in de verschillende ontwikkelfasen van het onderstaande model en we behandelen een statistisch forecast model voor de kinderopvang. Met behulp van theorie en praktische voorbeelden geven we inzicht in uw volgende stap in bedrijfsvoering. We stippelen samen een stappenplan uit waarin duidelijk wordt hoe u toewerkt naar een rolling forecast.

Onze beste consultants delen hun kennis en gaan met u in gesprek.

 

Programma

Inloop & ontvangst
Theorie van begroten naar forecasten
Interactie – waar staat uw organistie?
Personeelskosten forecasten
Interactie – hoe begroot u nu? Hoe wilt u begroten?
Geautomatiseerd forecasten
Forecasten in de toekomst
Afsluiting met hapje en drankje

 

 

 

 

Wij zijn overgegaan van handmatig begroten naar geautomatiseerd forecasten. Hiermee kunnen we realistisch en onderbouwd vooruitkijken en eerder bijsturen. Bovendien heb ik nu weer tijd voor andere werkzaamheden.

 

Lennard Volkers, financieel controller bij Kinderopvang Walcheren

 

 

CPMLive