In jouw organisatie bevindt zich ontzettend veel data. Door deze slim in te zetten ontstaat er een schat aan informatie. Tijdens dit kennis event kies je zelf waarin jij je wilt verdiepen. Wil je bijvoorbeeld weten waar jouw marktpotentieel zit? Of wil je nu eindelijk eens echt aan de slag met Power BI? Wil je handvatten om CPMLive beter te embedden in jouw organisatie? Of wil je sturen op drijvende factoren als de BKR & P-factor om zo efficiënt mogelijk om te gaan met de inzet van personeel?
Dit kennis event is interessant voor alle hogere functies in de kinderopvang. 

 

 

wanneer: Dinsdag 5 oktober 2021

tijd: 12.30u – 16.30u

waar: Down Under Nieuwegein (Ravensewetering 1, 3439 ZZ Nieuwegein)

wat: Stel je eigen programma samen en leer alles over hoe je meer waarde haalt uit data in de kinderopvang

voor wie: Controllers, financieel managers, managers bedrijfsvoering/verkoop/klantrelatie/HR, planners en directie werkzaam in de kinderopvang

deelname: Gratis

 

Coronamaatregelen:
We volgen de maatregelen vanuit Rijksoverheid. Dit betekent dat het tonen van een coronatoegangsbewijs verplicht is. We vragen daarom bij aankomst een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of negatieve testuitslag via testen voor toegang te tonen via de CoronaCheck app. Download de app van te voren.
Ondanks dat 1,5m afstand houden niet meer verplicht is, vragen we voldoende afstand tot elkaar te houden, geen handen te schudden en regelmatig handen te wassen.

 

 

 

Programma

Tijdens het kennis event worden drie rondes van +- 45 minuten georganiseerd. Je kunt per ronde kiezen uit sessie A of sessie B. De sessies vinden tegelijk plaats, het is dus niet mogelijk om twee sessies uit één ronde te kiezen. Onder het programma vind je uitleg per sessie.

12.30 Inloop & ontvangst
13.00 Plenaire opening: haal meer waarde uit data in de kinderopvang
13.30 Ronde 1 Sessie A: Power BI – zelf met data aan de slag
Sessie B: De Doorstroom Assistent
14.30 Ronde 2 Sessie A: Hoe embed je CPMLive in je organisatie?
Sessie B: HRM & Bezettingsdashboard
15.30 Ronde 3 Sessie A: Waar zit jouw marktpotentie?
Sessie B: Inzet personeel (BKR en P-factor)
16.30 Afsluiting met hapje en drankje

 

Ronde 1 — 13.30u

Sessie A: Power BI – zelf met data aan de slag — door Oscar Roegiers & Maarten Ravestein

Wil je snel en op een laagdrempelige manier je bedrijfs kritische informatie analyseren en combineren met ad-hoc data in Power BI, of heb je al CPMLive en wil je zelf meer de diepte in? Dan is deze sessie wat voor jou!
Tijdens deze sessie laten we je zien hoe je zelf een vliegende start kan maken op basis van een standaard datastructuur, zodat je niet bezig hoeft te zijn met het verzamelen van alle data. Hierdoor is het mogelijk om direct te beginnen met het analyseren van de data en het zoeken naar verbanden. We laten zien hoe de in CPMLive aanwezige standaard dataset aangevuld kan worden met eigen databronnen (bijvoorbeeld Excel, .csv, websites). Tot slot zullen we ook voorbeelden geven hoe je de informatie kan presenteren en waar je hierbij rekening moet houden.

Sessie B: De Doorstroom Assistent — door Bram Bouwmans & Johnny van Cadsand

Planners in de kinderopvang hebben een complexe taak. Dagelijks proberen zij de kindplanning als een zo goed mogelijk passende puzzel te leggen. Door de complexiteit van deze taak en de grote hoeveelheid tijd die hierin gaat zitten, is de Doorstroom Assistent ontwikkeld om planners te ondersteunen. We laten graag zien hoe de Doorstroom Assistent voorstellen doet op basis van de huidige bezetting, om zo op personeelsinzet te besparen en ruimte te creëren om nieuwe kinderen aan te kunnen nemen.

 

Ronde 2 — 14.30u

Sessie A: Hoe embed je CPMLive in je organisatie? — door Michel Mols & Hanneke Schepens

Heb je samen met ons CPMLive ontwikkeld als Corporate Performance Management tool voor jouw organisatie maar merk je dat je één van de weinigen bent binnen jouw organisatie die hier echt mee aan de slag is gegaan, gaat het adoptieproces voor het werken met CPMlive nog moeizaam, weten je collega’s niet goed ‘waar te beginnen’ of heb je het idee dat CPMLive nog niet optimaal gebruikt wordt binnen jouw organisatie?
In deze sessie nemen we je mee in de mogelijkheden die CPMFactory biedt om CPMlive optimaal embed te krijgen in jouw organisatie.

Sessie B: HRM & Bezettingsdashboard — door Kars van Hooft & Auke Boonman

Overzicht bewaren in je personeelszaken blijft een uitdaging. Het HRM Dashboard geeft uitgebreid inzicht in de stand van zaken. Wil je direct zien wat de status is van je vacatures? Of een compleet overzicht van je verzuim op locatie x? Ontdek in deze sessie alle mogelijkheden van het CPMLive HRM Dashboard.
Het bezettingsdashboard bevat waardevolle informatie over de mate waarin jouw organisatie gebruik maakt van de beschikbare capaciteit in relatie tot de kindplanning en de daadwerkelijke aanwezigheid. Wil jij weten welke inzichten het bezettingsdashboard jou kan bieden en hoe je hiermee aan de slag kunt?

 

 

Ronde 3 — 15.30u

Sessie A: Waar zit jouw marktpotentie? — door Hanneke Schepens

Wil je weten wat jouw marktaandeel is in je eigen werkgebied of wat je positie is ten opzichte van de concurrentie? Ben je opzoek naar inzicht in de potentiele ruimte in je gemeenten of wijken of ben je benieuwd naar gebieden waar nog mogelijkheden zijn om nieuwe vestigingen te openen of waar je beter vestigingen over kan nemen in plaats van extra kindplaatsen creëren?
In deze sessie nemen we je mee in de mogelijkheden die CPMfactory biedt om inzicht te krijgen in je mogelijke marktpotentieel.

Sessie B: Inzet personeel (BKR en P-factor) — door Johnny van Cadsand & Bas Dobbelsteen

Personeelskosten zijn voor KOV organisaties de grootste kostenpost. Het is dan ook niet gek dat we graag zo dicht mogelijk op deze post willen zitten. Voor veel organisaties kost het echter (te) veel moeite om inzicht te vergaren. Het sturen op drijvende factoren als de BKR & P-factor zijn belangrijke stappen om zo efficiënt mogelijk om te gaan met de inzet van personeel. Uiteindelijk doel is om onnodige overbezetting te voorkomen en op deze manier ook te snijden in onnodige kosten. Deze sessie gaat dieper in op de methodiek hoe deze factoren inzichtelijk te maken en wat de mogelijkheden zijn van deze stuurinformatie voor jou en de organisatie.

 

 

 

 

 

Hét event om ervaringen te delen met vakgenoten in de Kinderopvang en meer waarde te halen uit alle data in je organisatie. Een middag vol praktische sessies over wat data voor jou kan opleveren, zowel voor onze klanten als geïnteresseerden.

Michel Mols, algemeen directeur bij CPMFactory

 

 

CPMLive