Op dinsdag 5 november 2019 organiseren Ayit Consultancy en CPMFactory hét kennis event voor financials in de kinderopvang. Vraagstukken waar financials uit de kinderopvang zich mee bezig houden komen aan bod. Tijdens deze dag staan jij en jouw branche centraal. Het thema van dit event: Controlling in de kinderopvang, waar gaan we heen en wat past bij jou?

 

Datum: dinsdag 5 november 2019
Locatie: restaurant De Roskam, Plein 25 in Houten
Voor wie: financials werkzaam voor kinderopvangorganisaties met minimaal 25 locaties, HBO
Programma: details over programma en sprekers volgt binnenkort
Deelname: gratis

 

Ga aan de slag met jouw persoonlijke case

Aan de hand van theorie en praktijk zoemen we in op de ontwikkelingen in de kinderopvangbranche en de invloed hiervan op de rol van de controller. Door middel van interactieve sessies krijg je handvatten aangereikt om inzicht te krijgen in jouw organisatie en jouw functie.

Neem deel en krijg antwoord op deze vragen:

  • Vooruit kijken in de kinderopvang: alleen begroten of moet ik gaan forecasten?
  • Digitaliseren: hoever ga ik hiermee en hoe pak ik dit aan?
  • Ben ik een financial of business controller? Wat past bij mijn organisatie en wat past bij mij?
  • Sturen of begeleiden: wat is de rol van de controller?

 

 

 

Het programma

09.30 Inloop & ontvangst
10.00 Welkom
10.15 De taken van de controllerTony Weggemans | AYIT Consultancy
Het CPM Maturity model toegepast op KO-organisatiesJohnny van Cadsand | CPMFactory
11.00 Waar staat jouw organisatie?
11.20 Korte pauze
11.30 De theorie van Planning & Control in de KOSjoerd Olde Bijvank | House of Control
12.15 Balans opmaken: waar staan we als controllers in de KO?
12.30 Lunch
13.15 Verrassing
13.45 Wanneer ben je ‘in control’ volgens de bank? —  Martin van Osch | Waarborgfonds Kinderopvang & Bas van Bommel | Rabobank
14.30 Korte pauze
14.45 Leergang voor controllers —  Rik de Wit & Peter Kruijsen | Infinite Financieel
15.15 Resultaten Benchmark Overhead 2019 —  Tony Weggemans | AYIT Consultancy
15.45 Balans opmaken: waar gaan we heen als controllers in de KO?
16.15 Afsluiting met borrel

Tijdens alle onderdelen is er tijd en ruimte voor vragen en discussie.

 

De sprekers

Een divers gezelschap aan sprekers is enthousiast om op dinsdag 5 november hun kennis met ons te delen en hier met jullie over in gesprek te gaan.

Tony Weggemans is zelfstandig organisatie- en beleidsadviseur voor kinderopvangorganisaties, scholen en gemeenten. Hij is oprichter van Ayit Consultancy en coördinator van het Netwerk Professionals Kinderopvang, waarbinnen staffunctionarissen van kinderopvangorganisaties ervaringen uitwisselen op het gebied van financiën, marketing en facilitair management.

Johnny van Cadsand is expert in Business Intelligence en Corporate Performance Management. Na zijn loopbaan bij KPN, APG en Shell is hij één van de drijvende krachten achter CPMFactory geworden. Hij maakt kinderopvangorganisaties wegwijs in de wereld van Corporate Performance Management.

Sjoerd Olde Bijvank is oprichter en eigenaar van House of Control, een gratis kennisbank over het aansturen van organisaties. Daarnaast is hij interim manager en adviseur bij Zorggroep Oude en Nieuwe Land. Na 10 jaar ervaring als project- en lijnmanager binnen de overheid op het gebied van automatisering, financiën en control, ondersteunt hij sinds 2012 als zelfstandige semi-publieke organisaties met het verbeteren van bedrijfsvoeringsprocessen.

Martin van Osch is directeur-bestuurder van Waarborgfonds Kinderopvang. Martin heeft ruime ervaring in het ondersteunen van ondernemerschap. Dit geldt voor de gehele ‘life cycle’ van een onderneming, en betreft de financiële als ook de organisatorische aspecten.

Bas van Bommel is sectormanager zakelijke dienstverlening voor Rabobank. Rabobank is een bekende speler binnen de kinderopvang en verstrekt zowel kwantitatieve als kwalitatieve informatie over trends, ontwikkelingen, perspectief en achtergronden in de kinderopvangbranche.

Rik de Wit en Peter Kruijsen zijn beide senior adviseur bij Infinite Financieel. Infinite Financieel helpt bestuurders, controllers en andere financieel specialisten in o.a. het onderwijs de bedrijfsvoering en het financieel management op orde te brengen en te houden.

Over de organisatie

Kennis event Controlling in de kinderopvang wordt georganiseerd door Ayit Consultancy en CPMFactory. Ayit consultancy is actief als organisatie-adviesbureau in de kinderopvangbranche. CPMFactory is een adviesorganisatie in business intelligence, gespecialiseerd in bedrijfsvoering.

Het doel van ons partnerschap is vooruitgang stimuleren in de kinderopvangbranche. Dit doen wij door middel van verschillende initiatieven, zoals de IKK-Calculator, de Tariefwijzer en kennis evenementen.

CPMLive