De voordelen van slim begroten in het onderwijs:

Begroten in het onderwijs wordt met onze slimme begrotings- en rapportagetool (BERT) makkelijk gemaakt. Welke voordelen brengt het met zich mee?

  • Alles onder één dak: begroten, rapporteren, dashboarden, zowel per school als voor het gehele schoolbestuur.
  • AFAS integratie: AFAS is een-op-een gekoppeld aan de software, de informatie is altijd herleidbaar en gelijk aan de bron.
  • Volledige ingericht voor het nieuwe bekostigingsmodel 2023.
  • Geautomatiseerd onderhoud van parameters aan de kant van zowel de bekostiging als loonkosten.
  • Geschikt voor basisonderwijs, speciaal onderwijs, voortgezet speciaal onderwijs, voortgezet onderwijs en IKC’s.
  • Complete integratie dankzij de digitale plan-do-check-act cyclus.
  • Snelle implementatie.
  • Deskundige begeleiding en support van onderwijs consultants tijdens implementatie en na live gang.
  • De begrotingstool overvleugelt alternatieve begrotings- en rapportagetools voor primair onderwijs.

“De eenvoud van de begrotings- en rapportagetool vangt de complexiteit van gedegen onderwijsbedrijfsvoering. Waar komen we vandaan, waar staan we nu en nog belangrijker: waar gaan we naartoe? Met deze tool kan ik rapporteren over het verleden en het heden én adequaat begroten.”

Jack van Boxel, Senior adviseur bedrijfsvoering onderwijs bij Van Oers

 

Geautomatiseerd begroten met de begrotings- en rapportagetool

Nooit meer begroten in Excel of in langzame onhandige programma’s! Begroten kan in een omgeving waar elke wijziging direct over de gehele stichting wordt doorgerekend. Bovendien kun je door de aanwezigheid van versiebeheer verschillende scenario’s uitwerken en deze eenvoudig met elkaar vergelijken. Begroten in het onderwijs is nu een kwestie van een aantal kerncijfers invullen. Al meer bedreven in begroten en rapporteren? Dan is een rolling forecast in deze tool de volgende stap.

begroten in het onderwijs

 

 

 

Overzichtelijke dashboards

De dashboards geven inzicht in verschillende onderdelen van de organisatie. Met de software krijg je inzicht in verschillende dashboards voor ieder onderdeel van de organisatie. Het algemene dashboard is de cockpit waarin direct zichtbaar is hoe de hoofd KPI’s ervoor staan. Hier kan P&O bijvoorbeeld direct het verzuim inzien, de bestuurder het voorlopige resultaat en het percentage personeelslast / totale baten. Op het bekostigingsdashboard is informatie te vinden over de opbouw van de (begrotings)bekostiging.
Het formatie dashboard geeft weer welke medewerker, op welke kostenplaats, voor welke wtf is ingezet. Ook zie je hier wat het kost en welke kostendrager eraan gekoppeld is.
Het laatste dashboard is beschikbaar voor de business controller om de omgeving te beheren.

CPMLive begrotingstool onderwijs

 

Voor onderwijs, door onderwijs

Begroten in het onderwijs is makkelijk gemaakt door onze begrotingstool. Deze tool is in samenwerking met Van Oers ontwikkeld. Van Oers is onderwijsspecialist met kennis van zaken met een moderne aanpak in onderwijsadvies- en administratie.

 

 

Wil je ook geautomatiseerd begroten in het onderwijs?
Vraag vrijblijvend de demo aan: