Liesbeth van Aspert is directeur Bedrijfsvoering en Financiën bij Kanteel Kinderopvang. Ze vertelt over de samenwerking tussen Kanteel en CPMFactory:

 

Bij Kanteel is veel data beschikbaar. Uit allerlei verschillende pakketten is veel managementinformatie te halen, zoals uit Afas, Profit, Flexkids kindplanning, Quebble personeelsplanning en Youforce HR. Er werden maandelijks in Excel exploitatieoverzichten gemaakt per locatie, HR produceerde verzuimoverzichten, uit Quebble werden rapporten gedraaid, etc. In praktijk was dat tijdrovend, ingewikkeld, altijd achteraf en alle data bestond ‘naast elkaar’. Daardoor werden er aannames gedaan. ‘Hoge personeeIskosten? Ah, het verzuim is hoog, dat zal de oorzaak zijn’. Er was te weinig inzicht. Proactief sturen op cijfers was eigenlijk niet mogelijk terwijl locatiemanagers wel resultaatverantwoordelijk geacht werden.

CPMLive brengt alle data bij elkaar en presenteert ze overzichtelijk precies zoals wij het willen zien. Daardoor hebben we nu snelle en overzichtelijke managementinformatie. Er worden verbanden gelegd en we kunnen de diepte in. Het heeft ons gedwongen nog beter na te denken over de definities van de KPI’s. Doordat de informatie overzichtelijk is verbetert de input ook steeds weer. De wet ‘rubbish in is rubbish out’ geldt natuurlijk nog steeds. Nu zien we het echter in één oogopslag wanneer de input niet correct is.

CPMLive heeft Kanteel al veel gebracht. Inzicht, een goed gesprek over de cijfers gebaseerd op feiten. We kunnen successen vieren. Juist de locaties die altijd al een goed resultaat hadden en daarom soms geen ‘verbeteraandacht’ kregen presteren nu nog beter.
Niet onbelangrijk: de samenwerking met CPMFactory is zeer prettig. Er werken kundige mensen met ervaring in de branche. Er wordt snel geacteerd en het servicelevel is hoog. En het zijn nog aardige mensen ook!

 

 

CPMLive