Binnen iedere organisatie is een grote hoeveelheid data te vinden, deze data kan van onschatbare waarde zijn voor strategie- en besluitvorming. Maar hoe zet je deze data in? Dat kan met behulp van Business Intelligence (BI).
Voor organisaties die al gebruik maken van BI is het een essentieel onderdeel geworden van de bedrijfsvoering.

Ontdek in deze blog wat Business Intelligence is.

 

Wat is Business Intelligence?

Kort gezegd kun je door middel van Business Intelligence grote hoeveelheden data omzetten in bruikbare informatie. Zodat jij met deze data optimaal inzicht krijgt in je bedrijf en zodat je beslissingen kunt nemen op basis van die data.

Waarom is Business Intelligence nodig?

Binnen organisaties worden dagelijks beslissingen genomen, de ene uitdagender dan de andere. Voor het maken van beslissingen is het essentieel om de juiste informatie te hebben. Zonder de juiste informatie kun je bijvoorbeeld niet beslissen of je volgende week meer of minder personeel moet inplannen, of denk eens aan het inkopen van voorraden. Om hier een keuze in te maken moet je inzicht hebben in de data binnen jouw organisatie. Door middel van BI wordt data inzichtelijk en toegankelijk gemaakt. Zo zie je bijvoorbeeld in één overzicht hoeveel productie er volgende week gepland is en zie je hoeveel personeelsleden hiervoor nodig zijn. Nu weet je of je moet op- of afschalen. Ook voor het inkopen van voorraden wordt de data uit jouw organisatie gekoppeld zodat je inzichtelijk hebt welke producten missen en waar in de komende periode veel vraag naar zal zijn, nu weet je welke voorraden je moet inkopen. Het voordeel hiervan is tijdswinst, nauwkeurigheid en het maken van kwalitatief betere beslissingen.

 

Lees in onze volgende blog hoe je als organisatie kunt beginnen met Business Intelligence.

Meer weten over BI? Kijk op deze pagina of neem contact met ons op.

CPMLive