Tijdrovende onoverzichtelijke rapportageprocessen en beperkte datakwaliteit in bronsystemen zijn aan de orde van de dag bij veel organisaties. Herkenbaar? Voor één van onze klanten was dat zeker het geval en reden genoeg om bij CPMFactory aan te kloppen. Deze klant, actief in de informatievoorziening voor de zorgsector, wilde af van de tijdrovende handmatige verwerking om alle data uit alle systemen te halen. Daarbij zochten ze advies over hoe ze de beperkte data kwaliteit in de bronsystemen kunnen verbeteren en het beheer van data kunnen stroomlijnen (master data management).

Aan onze BI Specialist de opdracht om binnen 8 weken een advies uit te brengen voor een globaal datawarehouse ontwerp en een implementatieplan. De klant was erg enthousiast over de gedegen inventarisatie en het adviesrapport. Inmiddels is er groen licht gegeven voor de implementatie van het datawarehouse door CPMFactory. Verwacht wordt dat binnen 3 maanden het datawarehouse op de rails staat waardoor het rapportageproces veel eenvoudiger, geautomatiseerd en sneller zal verlopen. In de case ‘Business Analyse en Advies’ lees je uitgebreid hoe en tot welk advies we precies zijn gekomen.

Wil je meer weten over het inrichten van een datawarehouse of heb je advies nodig op het gebied van Business Intelligence? Onze specialisten staan voor je klaar!

CPMLive